Imkerij Regina

Honing van de imker uit Schagen en omgeving

Imkerij Regina

Regina bestaat sinds 2008 en is begonnen met de imkerij uit hobby. Voorzichtig opgestart met 2 bijenkasten, is deze hobby inmiddels uitgegroeid tot een bedrijfsmatige imkerij met 50 bijenkasten. Vanaf 2014 combineer ik de imkerij met de plaagdierbestrijding, onder de naam ‘Regina Faunabeheer’.

Bijen bestuiving koolzaad veld

Bestuiving

Onze bijen zijn te huur voor de bestuiving van cultuurgewassen in het open veld of bedekte teelt. Door onze opleiding en ervaring als Bestuiving-Imker kunnen wij voor een optimale bestuiving zorg dragen.

Lees meer over bestuiving
Bijenzwerm in boom

Bijenzwerm

Als het in de bijenkast te vol wordt kan er een ’bijenzwerm’ ontstaan. De koningin vertrekt en neemt een deel van haar volk mee. Ze strijken soms neer in een boom, schuur of ander gebouw. Deze bijen zwermen zijn niet agressief, ze zijn op reis en zoeken naar een geschikte huisvesting.

Lees meer over bijen
Imkerij Regina honing

Honing

De bloemenhoning van Imkerij Regina komt uit de regio Schagen en omstreken. Onze bijenkasten staan o.a. in Callantsoog, ’t Zand, Dirkshorn en Schagerbrug. De bijen bezoeken daarvoor de diverse bloemen die op de akkers en velden staan. Elke honing is daardoor uniek.

Bekijk de verkoopadressen

Regina Faunabeheer is EVM gecertificeerd in plaagdierpreventie en lid van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen.

EVM Logo
KAD Logo