Ongediertebestrijding

Bestrijding van wespen, mieren en knaagdieren in Schagen en omgeving

Ongediertebestrijding

Wespen

In het voorjaar begint de wespen-koningin met de bouw van een nieuw wespennest. Dit kan zijn in een opening of spleet van een huis, maar ook in een vogelnestje, brievenbus of schuur. Zodra er werksters uitkomen nemen zij de bouw over en zijn ze vooral bezig met voedsel zoeken voor de jonge wespen en voor de koningin. Ze halen hiervoor nectar uit de tuin in de omgeving van het nest.

Lees meer over wespen

Mieren

Mieren kunnen een hoop overlast veroorzaken wanneer hun nest in je terras of gazon zit. De mieren lopen overal en kunnen zelfs bij je binnenlopen. Binnenshuis komen mieren af op zoetigheid en veroorzaken vaak overlast in de keuken. Als mieren eenmaal voedsel gevonden hebben leggen ze een geurspoor aan van de voedselbron naar het nest. De andere mieren kunnen zo het voedsel snel terugvinden, en je hebt binnen de kortste keren een hele invasie in je keuken.

Lees meer over mieren

Knaagdieren

Muizen knagen aan van alles en zijn zowel schadelijk voor je eigendommen als voor je gezondheid omdat muizen bacteriën, ziektekiemen en schimmels met zich mee dragen. Doordat ze aan ons voedsel knagen dragen ze deze ziekten over. Tevens vind je overal uitwerpselen en urine van de muizen. Er komen in Nederland diverse soorten muizen voor: bosmuis, huismuis, huis-spitsmuis en veldmuis.

Lees meer over knaagdieren

Regina Faunabeheer is EVM gecertificeerd in plaagdierpreventie en lid van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen.

EVM Logo
KAD Logo