Wespen

Wespenbestrijding

Wespen overlast

In het voorjaar begint de wespen-koningin met de bouw van een nieuw wespennest. Dit kan zijn in een opening of spleet van een huis, maar ook in een vogelnestje, brievenbus of schuur. Zodra er werksters uitkomen nemen zij de bouw over en zijn ze vooral bezig met voedsel zoeken voor de jonge wespen en voor de koningin. Ze halen hiervoor nectar uit de tuin en vangen ook veel muggen als voedsel in de omgeving van het nest.

Een wespennest kan duizenden wespen bevatten, die, als ze verstoord worden, in zwermen kunnen aanvallen. Zit daarom nooit aan een actief wespennest! Wespen houden er niet van als een vreemdeling hun nest benaderd en worden dan erg agressief.

Het gevaar van wespen is vooral groot aan het eind van de zomer. Tegen die tijd zijn de wespen namelijk agressief. Ze vliegen dan uit om zoetstof te verzamelen en hebben het dan vooral voorzien op zoete frisdrank, bier en andere zoetwaren. Wanneer het in het najaar kouder wordt, sterven de wespen en overwinteren alleen de nieuwe bevruchte koninginnen.

Laat een wespennest altijd bestrijden door een professionele ongediertebestrijder.

Voor deskundige wespenbestrijding, neem contact met ons op. Wij staan garant voor een definitieve verwijdering van het wespennest.

Regina Faunabeheer is EVM gecertificeerd in plaagdierpreventie en lid van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen.

EVM Logo
KAD Logo